Världsmästerskapet i innebandy är inte så gammalt som man kan tro. Den första herrturneringen gick av stapeln 1996 och ett år senare anordnade man damernas VM-turnering. Från början spelades dessa turneringar under maj-juni men sedan 2008 har man valt att flytta dem till december månad istället. Innebandy kallas floorball på engelska och det är International Floorball Federation (IFF) som arrangerar tävlingarna. Innebandy VM spelas vartannat år för både damer och herrar och Sverige har legat i topp under mycket lång tid, förmodligen för att innebandy och bandy också för den delen, är en mycket stor sport här. Det kunde man se bara när engelska Prins William och hans hustru Kate var i Sverige under januari 2018 och fick prova på att spela bandy vid Kungsträdgården i Stockholm City.

Guld sex år i rad
Det svenska damlandslaget har imponerat med sina sex raka guld i VM sedan 2007 på damsidan. Inte heller på herrsidan har man legat på latsidan och den sista stora bedriften var att man besegrade Frankrike i VM-kvalet 2018 med resultatet 43-1. Detta räknas som den största svenska segern någonsin och har hamnat i rekordboken över svenska bedrifter.

Stora lag i innebandy
Förutom Sverige har länder som Finland, Tjeckien, Schweiz och även Tyskland haft sin roll i det hela och förutom Sverige ligger även Finland mycket bra till på listorna över vunna matcher och tagna medaljer. Även Norge har tagit sig till tredjeplatsen 1996 men har sedan sakteligen försämrats.
Det svenska innebandylaget har sedan begynnelsen tävlat med den andra stornationen Finland om bucklorna och sammanlagt har herrlandslaget tagit 8 guld och tre silver i VM. 2014 arrangerade Sverige VM i Göteborg och då blev man återigen världsmästare på hemmaplan efter vinsten mot Finland. Det verkar således som om svenskarna kommer att fortsätta ligga i framkant i innebandy och tur är väl det!