En av Sveriges äldsta innebandyklubbar heter Lugi och startade 1981, decenniet då svensk innebandy tog fart på riktigt. Seniorlagen finns både på herr-och damsidan och har klarat sig mycket bra genom åren. Det är ett av de lag som deltagit flest gånger under de högsta och tyngsta mästerskapen i innebandy och som många redan vet så ligger även Sverige i topp över vinster på internationella innebandy-turneringar. Man har satsat stort på barn och ungdomar sedan starten och det som började med ett par serier i en källarlokal i Skåne, slutade med ett stort lokalt seriesystem.

Från Lunds IBF till LUGI och vidare
När några medlemmar får reda på att innebandy är en stor sport även i andra delar av landet, bildas en förening, kallad Lunds IBF för att kunna spela mot andra innebandyklubbar. 1983 spelar man sitt första SM och hamnar i semifinal men förlorade mot Hagsätra. Efter detta har man svårigheter att hitta träningstider och går då in i Sveriges Landhockeysektion och byter namn till LUGI. 1985 spelas Skåneserien relativt bra och 1989 kommer beskedet att det ska satsas på rikstäckande serier för herrlag i Sverige. Då gör klubben en storsatsning och efter några mindre lyckade år så återgår man till högsta Skåneserien igen. 1989 händer det saker i LUGI. Dels införs damlaget och dels kvalificerar sig herrlaget till SM-serien. Sedan följer några bra år fram till 1993 när man blir sjua i SM och åker ur serien. Samtidigt görs klubben om till en ny stor förening och bildar LUGI IK.

Nu kommer även damerna att skörda fler och fler framgångar och når SM-slutspel flera gånger. 1997 hamnar de i Elitserien medans herrarna kämpar om platser i div. 2, respektive div. 3. Under tiden har både barn- och ungdomslagen etablerat sig och LUGI är nu en känd innebandyförening i landet. Ungdomssektionen har många lag i 16 olika åldrar. 2016 gick Lugi Innebandylag samman med IK SödraDal och bildade IBK Lund.