År 1891 samlade John Jansson ett tjugotal ungdomar i ett café och tillsammans startade de idrottsföreningen Djurgården. Då var kravet för att få vara medlem att man bodde eller hade bott på ön Djurgården. Idag finns klubben representerad inom en mängd olika sporter, däribland fotboll, ishockey och självklart även innebandy.

Djurgården Innebandy

Nästintill 100 år efter det att DIF grundades så startade man 1990 innebandysektionen i föreningen. Som alla andra DIF lag så spelar innebandylagen i de klassiska ljus- och mörkblå randiga dräkterna. Lagen spelar sina matcher i Erikdalshallen.

Herrlaget
Herrarna spelar för närvarande i landets näst högsta division och har flertalet gånger fått möjlighet till att kvala sig upp till den högsta divisionen, Svenska SuperLigan (SSL), men inte lyckats.

Damlaget
Däremot har det gått mycket bättre för Djurgårdens damlag. Efter en sammanslagning med Balrog Botkyrka IK:s damlag så fick de en plats i damernas högsta division, då kallad Elitserien. Laget lyckades vinna och bli svenska mästare redan under debutsäsongen. Två år senare gjorde de om bedriften och vann för en andra gång.

Tyvärr fick de stora ekonomiska problem, många spelare flyttade och det gick så långt att laget sattes i konkurs. Detta gjorde att de fick börja om längst ner i seriesystemen, men har lyckats arbeta sig upp genom serierna och är nu uppe i division 2.

Svenska SuperLigan

Svenska Superligan, förkortat SSL, är namnet på både damerna och herrarnas högsta division i det svenska seriesystemet för innebandy. Herrarnas serie startade med säsongen 1989/90 och kallades då SM-Serien. Medan damernas liga startade några år senare under 1997/98-säsongen och fick då heta Elitserien.

Upplägget
Just nu är det 14 stycken lag som gör upp om segern i både herrarnas och damernas SSL. Efter ligaspelet, där alla möter alla en gång hemma och en borta, så tar ett slutspel vid. Där spelas kvarts- och semifinaler i bäst av 7 matcher medan finalen är bara en enda match och vinnaren koras som svensk mästare.